Nutriția foliară a rapiței

Rapița se numără printre culturile cu cele mai mari nevoi de elemente nutritive, având consumuri specifice înalte.

Rezistența la îngheț, toleranța la boli, maturarea uniformă, conținutul de ulei, dar și ramificarea reprezintă aspectele cele mai importante de care trebuie să se țină cont, pentru a obține o recoltă ridicată din punct de vedere calitativ și cantitativ.

Toamna, din cauza diverșilor factori, disponibilitatea nutrienților se poate reduce semnificativ, fapt determinat de mobilitatea scăzută a substanțelor nutritive.

𝐅𝐨𝐬𝐟𝐨𝐫𝐮𝐥 este un fertilizant de bază în toamnă pentru cultura de rapiță, stimulând creșterea sistemului radicular, dar și dezvoltând rezistență la înghețurile din perioada iernii. De asemenea, poate crește toleranța la boli, creând premisa spre un start mai rapid în vegetație, primăvara.

𝐏𝐨𝐭𝐚𝐬𝐢𝐮𝐥 este responsabil de fortificarea țesuturilor, echilibrând conținutul de săruri din celule, fapt ce crește stabilitatea și toleranța la temperaturile scăzute.

Produs recomandat: 𝐋𝐞𝐛𝐨𝐬𝐨𝐥-𝐏𝐊-𝐌𝐚𝐱 (23,8 % Fosfat solubil în apă (P2O5) 385 g/l ; 27,4 % Potasiu solubil în apă (K2O) 440 g/l)

Perioada: toamna, începând cu stadiul de 4 frunze

Doza de aplicare: 1-2 aplicări, 6 l/ha

𝐁𝐨𝐫𝐮𝐥 este responsabil de absorbția nutrienților, transportul carbohidraților, ajută în procesul de germinație și în formarea florilor.

𝐌𝐨𝐥𝐢𝐛𝐝𝐞𝐧𝐮𝐥 stimulează creșterea numărului de semințe și conținutul de ulei, un lucru esențial la cultura de rapiță. Mai mult, acesta este în strânsă legătură cu asimilarea azotului.

𝐌𝐚𝐧𝐠𝐚𝐧𝐮𝐥 este cel care accelerează reluarea vegetației în primăvară, mărind productivitatea plantei.

Produs recomandat: 𝐋𝐞𝐛𝐨𝐬𝐨𝐥-𝐌𝐢𝐱 𝐑𝐚𝐩𝐢𝐭̦𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐅𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐒𝐨𝐚𝐫𝐞𝐥𝐮𝐢 𝐒𝐂 (4,1 % Bor total (B ) sub formă de borat de calciu 61 g/l; 4,8 % Mangan total (Mn) sub forma de oxid de mangan 71 g/l; 0,5 % Molibden solubil în apă (Mo) sub forma de molibdat de sodiu 7 g/l)

Perioada: toamna, începând cu stadiul de 4-6 frunze

Doza de aplicare: 2-3 l/ha

Adresează-te echipei Lebosol Moldova pentru sfaturi utile și produse de calitate superioară, potrivite tuturor culturilor!