INGRĂȘĂMÂNT CE
Soluție de îngrășământ NP cu Calciu 3-24 (4)
3,3% azot (azot ureic) (43 g/l N); 24,2% fosfat solubil în apă (315 g/l P2O5); 4,2% oxid de calciu (55 g/l CaO)
Conținut: 3,3% N (43 g/l), 24,2% P2O5 (315 g/l), 4,2% CaO (55 g/l) Densitate: 1,3 kg/l
Valoare pH: 1 – 2
Ambalaj: 10 l, 200 l
Carența de fosfor apare pe soluri acide, calcaroase, soluri cu conținut redus în humus sau cu conținut ridicat în fier, în condiții de umiditate sporită și la temperaturi scăzute. La culturile cu sistem radicular slab dezvoltat deseori apare carența de fosfor. Carența de fosfor se manifestă prin numarul mic de tuberculi de mărime mică la cartof; frunze mici cu tentă albastră-verzuie, creștere și dezvoltare încetinită, tulpini cu tentă roșie, calitate proastă a fructelor și termen scurt de depozitare.
Cultură | Scop | Recomandări |
---|---|---|
La toate culturile | Aprovizionarea cu fosfor | 5-10 l/ha prin aplicare foliară în minimum 500 l apă/ha. Prin aplicarea cu pompa manuală cu soluție în concentrație de 1%. |
Căpșun | Îmbunătățirea mărimii și fermității fructelor, creșterea rezistenței la depozitare și transport | 3 aplicări cu 5 l/ha în combinație cu 5 l/ha Lebosol®-Calciu sau 4 l/ha Lebosol®-Calciu-Forte între faza de înflorit și începutul recoltării |
Arbuști fructiferi | Îmbunătățirea mărimii și fermității fructelor, creșterea rezistenței la depozitare și transport | 3 aplicări cu 5 l/ha în combinație cu 5 l/ha Lebosol®-Calciu sau 4 l/ha Lebosol®-Calciu-Forte de la legarea fructelor până la recoltare |
Fructe semințoase | Stimularea culorii roșii a fructelor, îmbunătățirea fermității fructelor | 2 aplicări cu 10 l/ha 4 și 2 săptămâni înainte de recoltare |
Fructe sâmburoase | Îmbunătățirea fermității și culorii fructelor | 5-10 l/ha 4 și 2 săptămâni înainte de recoltare |
Legume | Sporirea calității, fermității și rezistenței la depozitare și transport a fructelor, stimularea culorii roșii la tomate | 3-5 aplicări cu 5 l/ha de la legarea fructelor |